FilmBox Extra - Szerda 21:00

FilmBox HD - Csütörtök 22:30

A Chicagót irányító politikusok többször is bebizonyították, hogy a város színes arculatát képező bűnözők, többek között Al Capone vagy John Dillinger nagyon is sokat tanulhatnának tőlük. A csúszópénzek, a korrupció és a bűnözői háttér mind-mind ott találhatóak a Szeles Város városatyáinak munkája mögött...

több »

Ezeknek a politikusoknak a sorába tartozik a sorozat főhőse, Tom Kane polgármester. Évek hosszú során át láthatatlan pókhálóval szőtte be a várost. A hatalom megtartása érdekében semmitől sem hátrál vissza. Ha a kenőpénz és a zsarolás nem segít, készen áll arra, hogy más módszerekhez nyúljon.

A sorozat második évadában Kane polgármester még attól sem hátrál meg, hogy beáldozza a lányát, ha ezzel megmentheti politikai pozícióját. Ellenségeinek listája villámgyorsan növekedésnek indul, megbízható tanácsadóinak száma ugyanakkor riasztó tempóban fogy. Legnagyobb ellensége azonban saját maga, pontosabban a betegsége, ami miatt elveszti a valósághoz fűződő kapcsolatát.

Orvosnője közli ugyan Kane-nel, hogy legszebb napjai visszavonhatatlanul elmúltak, a férfi mégis mindent elkövet annak érdekében, hogy projektjeit megvalósítsa. Az O’Hare repülőteret korszerűsíteni kell. A másik terv a Lennox Gardens negyed felszámolása. Ezt a környéket elsősorban szegény sorsú afro-amerikaiak lakják, és társadalmukat a kábítószer-kereskedők uralják.

A második évadban új karakterek jelennek meg a sorozatban. Közéjük tartozik Mona Fredericks (Sanaa Lathan, Penge), aki maga is Lennox Gardensben nevelkedett. Ő lehet az egyetlen ember, aki meg tudja győzni a negyed bizalmatlan lakóit arról, költözzenek el, hogy így elősegítsék a polgármester tervének megvalósítását. Nem ez azonban az egyetlen ok, ami miatt Kane azt szeretné, hogy foglalja el Ezra Stone helyét. Ezra valaha a polgármester jobb keze volt, egészen addig, amíg az első évad utolsó epizódjában meg nem halt. A hallucinációk azonban azt okozzák, hogy Tom úgy érzi, továbbra is ott van mellette. Mindenképpen szeretne azonban találni valakit, aki fizikai értelemben Ezra helyére lép. Mona felbukkanásáig minden jel arra utal, hogy Ezra utódja a fiatal és ambiciózus Ian Todd lesz (akit a Sztárok leszünk! című sorozatból ismert Jonathan Groff alakít). Nem rendelkezik különösebb politikai tapasztalatokkal, ám minden jel arra utal, hogy szavak nélkül is pontosan érti Kane szándékát, értékrendjét. Minden módszer jó, amennyiben a cél elérését szolgálja. A polgármesterhez hasonlóan maga is rejteget egy borzalmas titkot.

Az intrikáló polgármester kicsit sem törődik sem a munkatársaival, sem a családjával. Még a hozzá legközelebb állók számára is képes csapdát állítani. és ezek az emberek legyekként landolnak a pókhálójában. Vajon kit fal fel, és ki ússza meg élve? A válaszokat keressék szerdánként a FilmBix Extrán, csütörtökönként pedig a FilmBox HD csatornán.

X

Megnézem az előzetest

X