Serial Ostre jak brzytwa FilmBox Extra1, FilmBox HD

FilmBox Extra1 - Szerda 21:00

FilmBox HD - Csütörtök 21:00

A címek a sajtóban, illetve a kutya akkora háborút kelt, aminek a kegyetlenségét nehéz elképzelni. Kate-et Sydney gyilkos-királynőjének kiáltják ki. Az ambiciózus, ám neveletlen Tilly nem akarja beérni a „második hellyel”. Mindketten készen állnak mindenre. A köztük kialakuló konfliktusra vonatkozó információ nem kerüli el a konkurencia figyelmét – és itt nem csak a Sydney-bn élőkre gondolunk. Úgy döntenek, kihasználják a helyzetet, és kezükbe veszik a város irányítását. Így kezdődik a háború...

több »

Az arca mellett megvillanó borotva élének fénye halálos félelmet ébreszt az áldozat szívében. A borotva fémjének hűvössége sokkal meggyőzőbb tud lenni, mint akár egy revolver csöve, amit az ember homlokához nyomnak. A XX. század 20-as éveiben ezt a tényt többször is felidézték Darlinghurstben, Sydney egyik lakónegyedében, ami maga volt a gyilkosságok, titkok és a bohém társaságok fővárosa. Ennek a negyednek két asszony a királynője, akik számára a szesztilalom egyet jelentett a gazdasági virágzással.

Tilly Devine - brit bűnöző család leszármazottja, aki Ausztráliában szerény prostituáltként kezdi a karrierjét. Hamarosan az éjjeli kéj-negyed királynője lesz, aki nyilvános házak hálózatát irányítja.

Kate Leigh szegény sorsú katolikus család nyolcadik gyermeke, akit a korabeli sajtó „ Sydney legelvetemültebb asszonyaként” emleget. Bűnözői karrierje azt követően veszi kezdetét, hogy kapcsolatba lép egy illegális bukmékerrel és kispályás bűnözővel, aki a későbbiekben grog árusításával és dealerkedéssel kezd foglalkozni.

A két nő békésen megfér egymás mellett egészen addig, amíg egy újságcikk ki nem kiáltja Kate-et Sydney félvilágának hivatalos királynőjévé. Az ambiciózus Tilly úgy dönt, megfosztja Kate-et ettől a címtől. Így kezdődik a sok éves háború. Amikor a küzdelembe férfiak is keverednek, akik szeretnék visszaállítani „a dolgok természetes rendjét” és letaszítani a hölgyeket Darlinghurst trónjáról, az utcákat elönti a vér. Mindez a borotváknak köszönhetően alakul így. A rendőrség többször is kísérletet tesz arra, hogy véget vessen a véres küzdelemnek. A becsületkódexet betartó és a riválisok bosszújától rettegő bűnözők azonban hallgatnak, akár a sír. Inkább úgy döntenek, hogy a végső küzdelmet egymás között vívják meg.

A sorozat a XX. század 20 – as és 30 – as éveibe viszi el a nézőket. Ausztráliában akkoriban számos olyan törvényt vezettek be, melyek célja a nyugalom és biztonság garantálása volt. Betiltották a prostitúciót, a kokain is eltűnt a kereskedelmi forgalomból, a szállodákat és éjszakai bárokat pedig már este 6-kor be kellett zárni. Az országon hamarosan úrrá lett az erőszak. A táncos kedvű alvilág azonban továbbra is ropta a charlestont, minden áldott nap vidáman ettek-ittak egészen hajnalig.

x

Megnézem az előzetest

x